“Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe Tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru.
Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe Tine cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu Te marim. “
Pentru a veni in intampinarea nevoilor existente la nivelul Sectorului 4, s-a elaborat un proiect care are ca si obiectiv aprofundarea culturii religioase a copiilor, conturarea personalitatii individuale si de grup, insusirea valorilor morale si spirituale, ajutorarea persoanelor varstnice si accesul lor la serviciile religioase la cerere.
Drept pentru care, in luna februarie a anului 2008, Consiliul Local al sectorului 4 a emis o hotarare de consiliu, prin care s-a aprobat ridicarea unui lacas de cult – paraclis.
Sfintirea locului pe care se ridica Paraclisul «Adormirea Maicii Domnului» al D.G.A.S.P.C. sector 4, a fost un prim pas al proiectului pe care ne-am propus sa-l realizam.
In realizarea obiectivelor pe care ni le propusesem au raspuns afirmativ si alte institutii ale administratiei publice locale precum si fundatii cu renume in oferirea de servicii de asistenta sociala persoanelor defavorizate.
Amplasamentul pe care doream sa-l ridicam isi are originea in Maramures iar constructorii acestor edificii s-au inspirat din stilul arhitectonic roman si din cel gotic, dar aceste imprumuturi au fost adaptate traditiilor locale prin spiritul lor creator. Materia prima folosita in cea mai mare masura este lemnul. Acum cateva secole bisericile se construiau adesea din stejari batrani, chiar pe locul de unde acestia erau taiati. Imbinarea bucatilor de lemn se facea cu mare indemanare, lucru care a dus la recunoasterea meritelor mesterilor constructori. Conform traditiilor bizantine bisericile aveau plan rectangular, naos, pronaos si altar. Deasupra pronaosului se ridica turnul si se pare ca incorporarea lui in biserica este de influenta gotica. Consideram ca acest stil arhitectonic reprezinta un mic pas in dezvaluirea secretelor pe care le ascunde zona de nord a Romaniei, si totodata o mai mare apropiere de divinitate.
Anul trecut, 2012, cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit sa ridicam aceasta Bisericuta si in ziua de 06 iulie a.c., avut loc sfintirea mica a acesteia.