15 august 2014 – Hramul Paraclisului D.G.A.S.P.C. Sector 4

Biserica Ortodoxă cinstește la 15 august Adormirea Maicii Domnului. În ajunul acestei mari sărbători se intonează în biserici Prohodul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Prohodul este o rugăciune cântată prin care noi cerem de la Maica Domnului ocrotire în momentele dificile ale vieţii noastre.

Slujba de Priveghere și Prohodul Maicii Domnului au fost săvârșite în această seară, de P.C. Costin Neagu – preot al D.G.A.S.P.C. Sector 4 şi P.C. Ioan Emil Gheorghe preot la Spitalul Dr. Panait Sârbu, în prezența a numeroși credincioși.

            La sfârșitul Doxologiei, a avut loc procesiunea cu Sfântul Epitaf în jurul bisericuţei. După cele patru opriri și ecteniile aferente, toți credincioșii prezenți au trecut pe sub Sfântul Epitaf, la intrarea în lăcașul de cult. Apoi, Sfântul Epitaf a fost așezat pe Sfânta Masă.

În dimineața hramului s-a citit Acatistul Adormirii Maicii Domnului si a fost oficiată Sfânta Liturghie. După slujbă, s-au oferit 200 pachete tuturor celor prezenți la sfânta slujbă.

De asemenea, 90 de copii din apartamentele de tip familial din cadrul Complexului Sfântul Spiridon – D.G.A.S.P.C. Sector 4 au primit pachete cu dulciuri si iconiţe, ce au fost posibile datorită implicării A.R.C.E.V.

Mulţumim colaboratorilor şi donatorilor!

1 2 34 5 6 7 8 9 10 11 12 13

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.